Bolnica „ Non Kovid“ za ceo Moravički okrug

Izvor: Večernje novosti, 10.Jul.2020, 18:20

Bolnica „ Non Kovid“ za ceo Moravički okrug

U Rudničko-takovskom kraju zvanično ukupno 25 novoobolelih u drugom „piku“ ZA ceo Moravički okrug, Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu od 12. jula postaje „Non Kovid“ bolnica, nadležna kao lečilište za sve ostale bolesti. Zato, što do daljnjeg, u nju neće biti prijema na lečenje pacijenata pozitivnih na kovid-19 iz Rudničko-takovskog kraja, jer će se svi oni lečiti u Opštoj bolnici u Čačku, koja se pretvara u okružno lečilište svih obolelih od te opake >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zaraze. Tako su odlučili Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja. Za obe pomenute bolnice, ovo je, nažalost, nova iznenadna situacija. I test saradnje. Čekaju ih vanredni napori...- Oko 250 hiljada osiguranika vezanih za Opštu bolnicu u Čačku, i 42 hiljade naših, biće oslonjeni na Opštu bolnicu u Milanovcu. Zbog nedostatka našeg kadra, kolege iz Čačka pomoći će nam od laboratorije, rentgena, dežurnih lekara, hirurga, ortopeda, internista, neurologa... Funkcionisaće se po principu urgentnosti, radiće se samo hitna stanja. Imamo dve operacione sale i jednu ginekološku, biće dežurni po dva hirurga i jedan ortoped. Urološki deo, što se tiče hirurških grana, biće u pripravnosti. U našoj bolnici trenutno je na lečenju 65 pacijenata, njihov broj će biti smanjen. Od svojih 120 „non kovid“ pacijenata, čačanska bolnica na kućno lečenje otpušta deo, ostali će biti prebačeni kod nas. Imamo oko sto ležajeva za ovaj novi program rada. Ako priliv bude veći, nabavljaćemo krevete, ubaciti ih u trpezarije i druge prostorije, privedene nameni – potvrdio je dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, ostali izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna do danas, 25 je novoobolelih. Od tih 25, četiri su izlečena, šest je smešteno u Klinički centar u Kragujevcu, tri su u milanovačkoj bolnici a biće preveženi u Čačak, svi ostali, kao i njihovi kontakti, u kućnu izolaciju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U MORAVIČKOM OKRUGU FORMIRANA "NON KOVID" BOLNICA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020

U Rudničko-takovskom kraju zvanično ukupno 25 novoobolelih u drugom "piku"...Za ceo Moravički okrug, Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu od 12. jula postaje "Non Kovid" bolnica, nadležna kao lečilište za sve ostale bolesti. Zato, što do daljnjeg, u nju neće biti prijema na lečenje pacijenata...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.