Opozicioni aktivisti ometali promociju knjige Gorana Vesića

Izvor: RTS, 14.Okt.2019, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicioni aktivisti ometali promociju knjige Gorana Vesića

"Knjiga o Beogradu" zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića predstavljena je u Galeriji "Progres". Ispred galerije opozicioni aktivisti nastojali su da ometaju promociju.
Knjigu čini 60 Vesićevih kolumni koje "Politika" objavljuje svakog petka već dve godine, a koje su ilustrovane slikama Nebojše Đuranovića, slikane samo za knjigu.

Te slike će, istakao je Vesić, biti izložene u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << galeriji "Progres" u Knez Mihailovoj ulici, a za dve nedelje, 28. oktobra, biće održana aukcijska prodaja slika, od koje će sav prihod biće uplaćen Vukovoj zadužbini.
Vesić je napomenuo da svojim kolumnama želi da neke događaje i ljude važne za istoriju glavnog grada sačuva od zaborava.
"Mi smo narod koji ne pamti ni svoje heroje, ni svoju istoriju. Možda zato jer imamo istoriju za razliku od izmišljenih naroda koji moraju da falsifikuju svoju prošlost, pa otimaju srpsku. Nadam se da će ova knjiga pomoći da se više sećamo ljudi koji su stvarali naše društvo ili su pomogli Srbiji", kazao je Vesić.
Zamenik gradonačelnika je istakao da veruje u Beograd jer je on evropska metropola dugo uspavana i zaustavljena u svom razvoju.
Kako je najavljeno sav prihod od knjige ide u humanitarne svrhe. 
Opozicioni aktivisti su se tokom promocije okupili ispred galerije uzvikujući pogrdne reči.
 
Učesnici protesta su, nakon što je Goran Vesić izašao iz galerije, krenuli za njim, isprativši ga do Vasine ulice, gde je ušao u svoj automobil.
Obezbeđenje je okružilo Vesića u nastojanju da spreči fizički kontakt.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.