Opozicija traži hitnu sednicu Odbora za KiM

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija traži hitnu sednicu Odbora za KiM

Beograd -- Poslanici nekih opozicionih stranaka, članovi odbora za KIM, zatražili su od predsednika skupštinskog Odbora za KiM Milovana Drecuna da hitno sazove sednicu.

Oni zahtevaju i prisustvo direktora Kancelarije za KIM Marka Đurića.

Drecun je ranije rekao da očekuje da sednica bude održana 17. oktobra, ali ovi poslanici traže da bude najkasnije sutra pre podne, imajući u vidu aktuelnu političku, ekonomsku i bezbednosnu situaciju na KIM.

Očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da budu informisani o dosadašnjem toku pregovora sa privremenim institucijama samouprave u Prištini pod okriljem EU, sa posebnim osvrtom na slučaj Trepča.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je da je Vlada Srbije današnjom odlukom u vezi s kombinatom Trepče pokazala svoju nemoć.

"Vlada je pokazala svoju nemoć i rekao bih i svoju glupost", rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije komentarišući oduku Vlade da "poništi pravne posledice svih akata i radnji" Prištine koje se odnose na Trepču.

On je rekao i da je "poznato da je Evropska unija sponzor nezavisnog Kosova i svega što vlast u Prištini radi" i dodao da "u Briselu (sedišu EU) nema sreće za Srbiju".

Premijer Aleksandar Vučić je ranije rekao da je Vlada "u najvećem delu" prihvatila predlog svoje Kancelarije za Kosovo i Metohiju i donela "odluku o poništavanju svih pravnih akata i radnji privremenih institucija u Prištini koje se odnose na Trepču".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.