Izvor: B92, 02.Dec.1999, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija dala vlastima rok od 7 dana da odgovori da li je za dijalog

Ucesnici okruglog stola opozicije, koji je odrzan u cetvrtak u sedistu Demokratskog centra, dali su vlastima rok od sedam dana da jasno odgovore da li prihvataju dijalog sa predstavnicima opozicionih partija u vezi sa raspisivanjem vanrednih demokratskih izbora na svim nivoima. Na sastanku, kojem nisu prisustvovali predstavnici SPO, postignuta je saglasnost da vlast, tretmanom zahteva opozicionih stranaka u Skupstini Srbije, nema stvarnu nameru da prihvati okrugli sto sa opozicijom. Pokusaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se jedan skupstinski odbor predstavi kao zamena za okrugli sto je neprihvatljiv, istakao je predsednik Demokratskog centra Dragoljub Micunovic. Micunovic je rekao da je SPO ostalim strankama uputio pismo u kojem ih obavestava o toku dosadasnjeg rada skupstinskog Odbora i, u slucaju negativnog odgovora vlasti, iniciranja okupljanja opozicije. Predsednik Demokratskog centra je ocenio da nije lose ako neko ima svoju inicijativu i istakao da ocekuje konsultacije sa SPO ako vlast odbije odrzavanje okruglog stola. Na sastanku opozicije ucestvovali su i predstavnici Gradjanskog saveza Srbije, Demohriscanske stranke Srbije, Demokratske alternative, Nove demokratije, Reformske demokratske stranke Vojvodine, Saborne narodne stranke, Saveza vojvodjanskih Madjara, Socijaldemokratije, Socijaldemokratske unije i Stranke demokratske akcije "Sandzaka".

Vecina u Skupstini Vojvodine, koju cine poslanici SPS-a, JUL-a i Srpske radikalne stranke, odbila je u cetvrtak da raspravlja o zahtevu opozicije za raspisivanje prevremenih izbora na svim nivoima. Poslanicki klub Koalicije "Zajedno" predlozio je da Skupstina Vojvodine zatrazi od parlamenata SRJ i Srbije hitno raspisivanje izbora na svim nivoima. Odbijen je i predlog da pokrajinska Skupstina organizuje okrugli sto vlasti i opozicije o raspisivanju pokrajinskih izbora i oko uslova pod kojima bi ti izbori bili odrzani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.