Opet... Lansirana balistička raketa

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 19:21

Opet... Lansirana balistička raketa

Severna Koreja je lansirala neidentifikovanu balističku raketu ka Japanskom moru, javila je novinska agencija Jonhap, pozivajući se na vojsku Južne Koreje.

Severna Koreja lansira balističke rakete od kraja septembra kao odgovor na odbijanje Sjedinjenih Država i Južne Koreje da zaustave vojne vežbe u blizini njene teritorije, što Pjongjang vidi kao probu za rat.

Severna Koreja je u utorak ujutro ispalila balističku raketu koja je preletela teritoriju Japana i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pala u Tihi okean. To je bilo prvo lansiranje projektila iznad Japana od 2017. Pjongjang je prošle nedelje takođe izveo nekoliko lansiranja raketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.