Operacija Grom, privođenja narkodilera

Izvor: RTS, 06.Dec.2013, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operacija "Grom", privođenja narkodilera

Nekoliko stotina osoba privedeno u okviru operacije "Grom" protiv narkodilera. Izvršen pretres na 909 lokacija, za sada će biti procesuirano više od 250 osoba, izjavio direktor policije Milorad Veljović. Među privedenima, pored dilera droge, i ekstremisti i fudbalski huligani, rekao Veljović. Na više lokacija pronađeno oružje.

10.30 - Izvršen pretres na 909 lokacija, privedeno nekoliko stotina osoba, a za sada će biti procesuirano više od 250 osoba, izjavio direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policije Milorad Veljović. Pronađena velika količina droge svih vrsta, kaže Veljović.

Jutros u 6 časova, na osnovu naloga donetog na sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, kojom je predsedavao Aleksandar Vučić, započeta je sinhronizovana jednodnevna operativna akcija pod radnim nazivom "Grom".

Direktor policije Milorad Veljović rekao je, na konferenciji za novinare, da je izvršen pretres na 909 lokacija, da je privedeno nekoliko stotina osoba, a da će za sada biti procesuirano više od 250 osoba.

Prema njegovim rečima, osvnovni cilj zajednička akcija policije, tužilaštva i ministarstva pravosuđa, bio je ulazak u dilerksu mrežu u Srbiji.

"Pronađena je velika količina droge svih vrsta i što je posebno specifično pronađena je veća količina heroina od marihuane", rekao Veljović.

Prema njegovim rečima, po broju privedenih i količini pronađene droge prednjači Novi Sad, gde je zaplenjeno pet kilograma heroina.

Veljović je rekao i da su među privedenima, pored dilera droge, i ekstremisti i fudbalski huligani, kao i da je na više lokacija pronađeno oružje.

Prema njegovi rečima, u je akciji učestvovalo više hiljada policajaca, a precizniji podaci o broju privednih i zaplenjenoj količini droge, biti saopšteni tokom dana.

"Pored Uprave kriminalističke policije koja je bila nosilac operacije, učestvovale su i sve druge organizacione jedinice u okviru Direkcije policije, pre svega mislim na Žandarmeriju, specijalne jedinice, policiju opšte nadležnosti, saobraćajnu policiju, graničnu policiju", rekao je Veljović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Akcija "Grom", više stotina privedenih

Izvor: RTS, 06.Dec.2013

Nekoliko stotina osoba privedeno u okviru operacije "Grom" protiv narkodilera. Izvršen pretres na 909 lokacija, a za sada će biti procesuirano više od 250 osoba, izjavio direktor policije Milorad Veljović. Među privedenima, pored dilera droge, i ekstremisti i fudbalski huligani, rekao Veljović....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.