Onlajn tribina Džez dive Beograda 24. februara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2021, 18:31

Onlajn tribina "Džez dive Beograda" 24. februara

Kulturna ustanova Božidarac iz Beograda organizovaće prvo u nizu onlajn predavanja na temu ''Džez dive Beograda'' u sredu, 24. februara, što će moći da se prati na sajtu te institucije.

Ciklus predavanja posvećen je predstavljanju stvaralačkih karijera najpoznatijih interpretatorki džeza na domaćim prostorima kao što su: Nada Knežević, Nada Pavlović, Lola Novaković, Gabi Novak, Bisera Veletanlić, Beti Đorđević, Bebi Dol.

Autorke su Marijana Dujović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muzikolog i Maja Vukadinović, medijski stručnjak.

Kroz prikaz kreativnog opusa, uzora, stila, popularnosti i odnosa sa publikom zvezda i dama koje su pevale džez, autorke će predstaviti priču o duhu vremena i muzici koja je obeležila kulturu Beograda.

Prvo predavanje posvećeno je stvaranju prvih zvezda jugoslovenske zabavne i džez muzike, internacionalnim nastupima najpoznatijih umetnica i saradnji sa najpoznatijim svetskim džez muzičarima.

Pored kratkog osvrta publika će imati priliku da čuje i kvalitetan džez.

Muzikološkinja Marijana Dujović je istrazzivačica u oblasti nacionalne istorije muzike, scenaristkinja, autorka primenjene muzike i menadžerka u kulturi.

Ona je autorka dve biografske monografije "Stanislav Binički i njegovo doba" i "Energija slobode - Stvaralačka biografija Đorđa Marjanovića".

Maja Vukadinović je medijski stručnjak, mentor i konsultant u oblasti medija, komunikacija i marketinga u kulturi.

Predaje na Fakultetu savremenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Takođe uređuje ediciju o medijima u izdavačkoj kuchi Clio, a autorka je kulturološke studije „Zvezde supermarket kulture“ i koautorka publicističke knjige „Hronika dobrog provoda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.