Omerović: Iz godine u godinu sve više sazrevamo

Izvor: Blic, 20.Sep.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omerović: Iz godine u godinu sve više sazrevamo

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je danas da je očigledno da iz godine u godinu kao društvo sve više sazrevamo kada su u pitanju ljudska prava i poštovanje svih različitosti.

Omerović je novinarima na "Paradi ponosa" rekao da mu je drago što Srbija i njeni građani, a to se videlo i na primeru izbeglica u proteklih nekoliko meseci, razumeju drugačije, razumeju i poštuju one koji se na neki drugi način >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispoljavaju i to je slučaj sa predstavnicima drugačije seksualne orjentacije.

"LGBT zajednice će i ove godine pod velikim merama bezbednosti održati 'Paradu pnosa', verujem da će u nekoj od narednih godina biti sve manje potrebna policija, jer će građani Srbije više razumevati potrebu da ljudi koji su različiti i drugačiji ne prave nikakve probleme i da možemo da živimo jedni sa drugima i jedni pored drugih", rekao je Omerović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.