Ombudsman o SMS donacijama: Izveštaj od ministarstva i RFZO

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2017, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman o SMS donacijama: Izveštaj od ministarstva i RFZO

Lečenje građana putem SMS donacija i drugih priloga otvara pitanje uloge i funkcije organa vlasti u ostvarivanju prava iz zdravstvenog osiguranja i zdravstvene zaštite, ocenio je vršilac funkcije zaštitnika građana Miloš Janković.

Kako je saopšteno, zaštitnik građana je 15. maja zatražio od Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje informacije da li su u svim slučajevima prethodno iscrpljene sve mogućnosti lečenja u zemlji, da li postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mogućnost uspešnog lečenja u inostranstvu, a da RFZO nije u mogućnosti da obezbedi sredstva za upućivanje pacijenta, kao i podatke o eventualnim slučajevima samoinicijativnog odlaska građana na lečenje u inostranstvo.

"Zatražene su i informacije da li su Ministarstvo i Fond povodom učestalosti pojava na koje Zaštitnik ukazuje, zauzeli stav ili mišljenje i učinili ga dostupnim široj javnosti", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će o eventualnoj potrebi za donošenje mera iz svoje nadležnosti Zaštitnik građana odlučiti po prijemu traženih informacija.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.