Oman ukinuo obavezu nošenja maski i ostale antikovid mere

Izvor: B92, 22.Maj.2022, 15:46

Oman ukinuo obavezu nošenja maski i ostale antikovid mere

Sultanat Omana saopštio je danas da je ukinuo obavezu nošenja maski i ostale antikovid mere, posle dve godine restriktivnih mera.

Zbog konstantnog pada u broju novoobolelih u Omanu, kao i broju pacijenata smeštenih u bolnicu, vlada je navela da u javnosti više nije potrebno da se građani pridržavaju restriktivnih mera, uključujući nošenje maski na javnim mestima i izbegavanje velikih gužvi, preneo je AP.

Vlasti su, međutim, bile oprezne i nisu zvanično proglasile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravstvenu krizu završenom, pa i dalje apeluju na građane da se samoizoluju ukoliko slučajno osete simptome kovida i da prime buster dozu ukoliko nisu dosad.

Oman beleži prosečno do 20 slučajeva kovida dnevno, što je pad u odnosu na period od marta, kada je taj broj iznosio iznad 1.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.