Izvor: Piplmetar.rs, 09.Jun.2023, 07:31

Olujno nevreme praćeno snažnom grmljavinom i kišom u Beogradu (VIDEO)

Početna » Vesti » Društvo » Olujno nevreme praćeno snažnom grmljavinom i kišom u Beogradu (VIDEO)


Danas Online, FoNetdanas 00:23

Foto: D. M. /Danas
Jako nevreme pogodilo je večeras Srbiju. U Beogradu pada obilna kiša praćena jakom grmljavinom.
Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na obilne pljuskove s grmljavinom na području Beograda.
– Jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila zapadne i jugozapadne >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << delove Beograda u narednih sat vremena premeštaće se preko centralnih ka istočnim delovima grada uslovljavajući lokalno obilne pljuskove sa grmljavinom i količinom kiše od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više, kratkotrajnu pojavu grada i jak vetar, saopštili su iz RHMZ-a.
Kako navode iz RHMZ, nastavlja se period nestabilnog vremena sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom.
https://www.danas.rs/wp-content/uploads/2023/06/0-02-05-c90c98da37b1d4566b9203f2861021b9aeb04a81946360e6466b088f36725cb1_eeb9145a75ab19ea.mp4
Video: D. M.
Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne uz grad (gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm). Pljuskovite padavine su vrlo neujednačene po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udaljenostima, kažu iz Hidrometeorološkog zavoda.
U popodnevnim satima područje Novog Pazara zadesilo je olujno nevreme praćeno snažnom grmljavinom i kišom i voda je preplavila ulice, a najverovatnije usled udara groma došlo je do požara na jednoj kući u Hercegovačkoj ulici.
Voda se sada povukla, a Gradski štab za vanredne situacije je zasedao večeras i doneo naredbu da se angažuju javna komunalna preduzeća na sanaciji puteva, ulica i manjeg dela rečnih korita, preneo je RTS.
Požar koji je izbio u porodičnoj kući u Hercegovačkoj ulici tokom jakog nevremena lokalizovan je, a nije bilo žrtava.
Veliki broj vatrogasaca koji su došli sa tri vozila gasili su požar, a u pomoć su priskočile komšije, građani i komunalni milicajci.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Društvo



Naslovna strana


Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.
– Zdravko Šotra, filmski režiser



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meteorolozi upozorili na pljuskove, grmljavinu i grad u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2023

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je danas izdao upozorenje da do ponedeljka u većini krajeva ostaje nestabilno vreme, s čestom pojavom kiše i pljuskova s grmljavinom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.