Olujni vetar lomi drveće, nosi krovove

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olujni vetar lomi drveće, nosi krovove

Snažan vetar, koji od noćas duva u Resavi, čupa i lomi drveće na području opštine Svilajnac, ali nema povređenih i veće materijalne štete, izjavila je Tanjugu porparol Skupštine opštine Svilajnac Ivana Todorov.

Vetar je, pre podne, lomio i čupao drveće u gradskom parku kraj reke u Resavi i kod Hotela "Topoljar", ali i u nekim selima opštine, dodala je ona.

Nema povređenih, a ni veće materijalne štete, a radnici Javno komunalnog preduzeća "Morava" su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na terenu i uklanjaju polomljeno i počupano drveće, napomenula je Todorov.

Ona je dodala da vetar na ovom području i "dalje vema jako duva".

Nevreme u Zubinom Potoku, vetar nosio krovove

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i kišom pogodilo je danas opštinu Zubin Potok, povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na objektima u ovoj opštini na severu Kosova.

Gradonačeknik Zubinog Potoka Stevan Vulović izjavio je Tanjug da je olujni vetar nosio krovove sa kuća i objekata i da je među najviše oštećenim Osnovna škola "Petar Kočić" u Brnjaku, sa koje je vetar odneo kompletan krov.

Vulović je naveo da je oštećen krov i na isturenom odeljenju ove škole u selu Banje i da će sutra pripadnici civilne zaštite pokušati da saniraju posledice nevremena na ovim školama.

U školi u selu Banje na krov je palo borovo stablo. Niko od učenika iz ovih škola nije povređen u nevremenu.

Materijalna šteta načinjena je i na pojedinim privatnim kućama u opštini Zubin Potok, sa kojih je vetar odneo crep.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.