Vetar čupa i lomi drveće i krovove kuća, nema povređenih

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vetar čupa i lomi drveće i krovove kuća, nema povređenih

Snažan olujni vetar pravi velike probleme, naročito u centralnim i zapadnim delovima zemlje. Za sada su zabeležene štete u opštinama Nova Varoš, Svilajnac i Ljubovija. U Ljuboviji vetar je odneo polovinu krova sa zgrade opštine. Olujni vetar, kakav se ne pamti u ovim krajevima, odneo je polovinu krova sa zgrade opštine. Samo pukom srećom nije bilo povređenih, ni veće materijalne štete. Zbog opasnosti od pada i druge polovine krova saobraćaj na centralnom gradskom trgu je zabranjen, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << policija pešake usmerava na drugu stranu ulice. Jak olujni vetar u Novoj Varoši odneo je lim sa krova zgrade Tehničke škole, a oštećen je i krovni pokrivač. Snažan vetar, koji od noćas duva u Resavi, čupa i lomi drveće na području opštine Svilajnac, ali nema povređenih i veće materijalne štete, izjavila je Tanjugu porparol Skupštine opštine Svilajnac Ivana Todorov.Vetar je, pre podne, lomio i čupao drveće u gradskom parku kraj reke u Resavi i kod Hotela "Topoljar", ali i u nekim selima opštine, dodala je ona.Nema povređenih, a ni veće materijalne štete, a radnici Javno komunalnog preduzeća "Morava" su na terenu i uklanjaju polomljeno i počupano drveće, napomenula je Todorov.Ona je dodala da vetar na ovom području i "dalje vema jako duva". Gradski štab za vanredne situacije Smedereva upozorio je danas građane na nailazeće udare olujnog vetra na teritoriji Podunavskog okruga i pozvao ih da obezbede terase i krovove a vlasnike lokala da se pobrinu za tende i spoljni mobilijar. Hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je ranije Gradski štab za vanredne situacije u Smederevu da će na teritoriji Podunavskog okruga udari olujnog vetra tokom popodneva i u večernjim satima biti oko 24 metra u sekundi. Štab je upozoren da olujni i orkanski udari vetra mogu da naprave štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oluje besne, krovovi lete, narandžasti meteoalarm

Izvor: Mondo, 30.Jan.2015

Olujni vetar nosio je krovove i napravio materijalnu štetu u Novoj Varoši, Svilajncu i Ljuboviji, a na celoj teritoriji Srbije na snazi je narandžasti meteolarm koji upozorava na vetrove brže od 100 kilometara na čas...Foto: Lana Stošić/MONDO Popadale grane na Kalemegdanu..U Ljuboviji vetar je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.