Olujne kiše u Havani odnele dva ljudska života

Izvor: B92, 04.Jun.2022, 23:40

Olujne kiše u Havani odnele dva ljudska života

U jakim olujama u Havani poginule su dve osobe, a oštećeno je najmanje četrdeset stambenih zgrada, preneo je kubanski informativni portal u SAD Sajber Kuba.

U izveštaju Sajber Kube se navodi da je oko 400 žitelja prestonice moralo biti evakuisano iz zona pogođenih ovom vremenskom neopogodom, dok je oko dve hiljade ljudi samoinicijativno napustilo opasna područja, prenela je agencije Interfaks.

U međuvremenu, stanovnici nekoliko kvartova Havane, uglavnom njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centralnog dela, objavili su na društvenim mrežama fotografije i video zapise koji potvrđuju da je glavni grad Kube teško pogođen poplavama izazvanim obilnim kišama.

Portal Sajber Kuba navodi da su vremenske nepogode pogodile i provincije Pinar del Rio, Artemisa i Sankti Spiritus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.