Oliveru Ivanoviću još dva meseca pritvora

Izvor: Kurir, 27.Jun.2014, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliveru Ivanoviću još dva meseca pritvora

Pritvor koji mu je produžen, po novom rešenju trajaće do 26. avgusta

KOSOVSKA MITROVICA - Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor za još dva meseca, izjavio je danas njegov branilac advokat Nebojša Vlajić.

Vlajić je rekao da je odluku o produženju pritvora doneo Euleksov sudija za prethodni postupak iz Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici.

On je precizirao da će pritvor koji je danas Ivanoviću produžen, po novom rešenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << trajati do 26. avgusta ove godine.

"Razlozi za produženje pritvora su apsolutno isti kao i u prethodnim rešenjima, sudija uporno ignoriše garancije koje je vlada Republike Srbije dala i tvrdi ono što od početka nije bilo istina, da gospodin Ivanović može pobeći ukoliko se nađe na slobodi ili da će uticati na svedoke", rekao je Vlajić.

On je dodao da se žalba izjavljuje u roku od 24 sata i da će je najverovatnije podneti još u toku današnjeg dana. O žalbi odlučuje Apelacioni sud u Prištini.

Ivanović je uhapšen krajem januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim na Kosovu tokom 1999. i 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Ivanović je jedan od pritvorenih Srba na Kosovu za koje je Vlada Srbije dala garancije da će u slučaju da mu se dozvoli odbrana sa slobode biti u svakom trenutku dostupan ovdašnjem pravosuđu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.