Oland priznao da nema šanse za reizbor bez zapošljavanja

Izvor: Blic, 19.Apr.2014, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland priznao da nema šanse za reizbor bez zapošljavanja

Francuski predsednik Fransoa Oland priznao je danas da nema šanse da bude ponovo izabran 2017. godine, ako njegova vlada ne uspe da održi obećanje da će zaustaviti rast nezaposlenosti, preneo je AFP.

"Ukoliko nezaposlenost ne padne do 2017. godine, nemam razloga niti da budem kandidat na izborima, niti imam šansu da budem ponovo izabran", rekao je Oland na ručku sa 20 zaposlenih, rukovodilaca i sindikalnih aktivista u "Mišlenovoj" fabrici u centralnoj Francuskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Olandova socijalistička vlada je u više navrata obećavala da će zaustaviti rastuću nezaposlenost od kada je preuzela funkciju nakon što je 2012. godine Oland porazio desničarski usmerenog Nikolu Sarkozija.

Međutim, uz stagnaciju francuske privrede, nezaposlenost je nastavila da dostiže visok nivo.

Broj nezaposlenih povećao se u februaru na 3,34 miliona, a Olandova popularnost je pala na rekordno nizak nivo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oland: Ili manja nezaposlenost, ili

Izvor: B92, 19.Apr.2014

Pariz -- Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da nema razloga da se ponovo kandiduje za predsedničku funkciju ukoliko nezaposlenost ne bude smanjena do 2017..."Ukoliko nezaposlenost ne bude smanjena do 2017. godine nemam nikakvog razloga a ni šanše da ponovo budem izabran", rekao je Oland...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.