Okršaj SAD i Irana: Pripremljen plan za komunikacionu borbu protiv američkih sankcija

Izvor: B92, 19.Jun.2019, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Okršaj" SAD i Irana: Pripremljen plan za komunikacionu borbu protiv američkih sankcija

Ministar za informacione tehnologije Irana Muhamed Džavad Azari Džaromi izjavio je su preduzete sve mere da bi se suprotstavilo sankcijama SAD.

On je negirao glasine da će nove američke sankcije naneti štetu celom komunikacionom sektoru Irana.

„Imamo veoma dobru saradnju sa susednim zemljama u kosmičkoj sferi. Na osnovu platforme 'UN-Spajder' (platforma Ujedinjenih nacija za korišćenje kosmičkih informacija za upozoravanje na vanredne situacije i njihovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << likvidaciju i za hitno reagovanje) prijateljske zemlje su nam dostavile visokokvalitetne snimke i samim tim pomogle u proračunavanju štete i preduzimanju mera za sprečavanje budućih poplava“, rekao je iranski ministar, piše "Sputnjik".

Džaromi je dodao da Iran planira da s Azerbejdžanom proizvede i lansira zajedničku satelitsku sondu.

„To je posebna tehnologija, a Iran je 11. zemlja u svetu koja je uspela da je samostalno osvoji i razvije“, naglasio je Džaromi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.