Okovani snegom: Zatvorene škole, otkazani letovi FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 11.Dec.2023, 10:06

Okovani snegom: Zatvorene škole, otkazani letovi FOTO/VIDEO

Snežne padavine tokom noći u većem delu severne Kine danas su dovele do zatvaranja puteva i obustave nastave i vozova.

U Džengdžouu, glavnom gradu provincije Henan, do sredine jutra je na snazi crveno upozorenje zbog mećave, a škole su zatvorene tamo i u još dva grada u Henanu, javila je državna televizija CCTV. Aerodrom Džengdžou takođe je zatvoren do 11 sati.

Ukupno 134 deonice puteva u 12 provincija, uključujući 95 na auto-putevima, zatvorene su od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 7 sati ujutru zbog snežnih padavina i poledice, saopštila je CCTV.

Nekoliko vozova u dva dela provincije Šansi je obustavljeno

To je bila prva značajnija snežna padavina ove godine u većem delu Kine, van planinskih oblasti i na severoistoku u blizini granice sa ruskim Sibirom.

Tanak sloj snega prekrio je krovove i parkirane automobile u centru Pekinga. Putevi su bili uglavnom čisti, a radnici su brisali preostali sneg sa trotoara.

Pekinška grupa za javni prevoz saopštila je da je u ponedeljak ujutro obustavljeno 187 autobuskih linija.

Neke linije metroa dodavale su dodatne vozove tokom jutarnjeg špica, saopštila je CCTV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sneg u severnoj Kini zatvorio puteve, ne rade škole, prekinut železnički saobraća

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2023

Velike snežne padavine noćas snegom su obavile veći deo severne Kine zbog čega su danas u nekim delovima zatvoreni putevi, prekinut železnički saobraćaj i otkazana nastava u školama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.