Oko 3.800 vojnika već na granici Mađarske sa Srbijom

Izvor: Press, 11.Sep.2015, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 3.800 vojnika već na granici Mađarske sa Srbijom

Na južnoj granici Mađarske već je raspoređeno oko 3.800 vojnika, a njihov glavni zadatak je da učestvuju u izgradnji ograde duž granice sa Srbijom, izjavio je jutros mađarski ministar odbrane Ištvan Šimičko.
Foto:Blic.rs
On je, u izjavi kanalu TV2, potvrdio novinske navode da se svakog dana izgradi oko 10 kilometara ograde, prenosi mađarska agencija MTI.
U skladu sa inicijativom nazvanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "Odlučna akcija 2015." koja je pokrenuta u sredu, zadatak mađarske vojske je da obezbeđuje granicu zajedno sa policijom pošto je "duž granice potrebna zaštita živih snaga, ograda nije dovoljna", zaključio je mađarski ministar odbrane.
Kako je juče saopšteno iz kabineta mađarskog premijera, ta zemlja bi mogla da završi izgradnju oko četiri metra visoke i 175 kilometara duge ograde na granici sa Srbijom početkom oktobra, pre najavljenog roka, 31. oktobra, kako bi zaustavila priliv izbeglica i emigranata.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na mađarskoj granici raspoređeni vojnici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2015

Na južnoj granici Mađarske sa Srbijom već je raspoređeno oko 3.800 vojnika, a njihov glavni zadatak je da učestvuju u izgradnji ograde duž granice sa Srbijom, izjavio je mađarski ministar odbrane Ištvan Šimičko..."U skladu sa inicijativom nazvanom `Odlučna akcija 2015`, koja je pokrenuta prije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.