Oko 150 migranata noćilo na granici,prelaz još uvek blokiran

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 150 migranata noćilo na granici,prelaz još uvek blokiran

Oko 150 migranata prenoćilo je ispred Graničnog prelaza Maljevac, odakle bi u toku dana trebalo da budu premešteni u prihvatni centar Bira u Bihaću.

Granični prelaz, na koji je pre nekoliko dana stigla velika grupa migranata s namerom da uđu u Hrvatsku, još uvek je blokiran, a tako će ostati do izmeštanja migranata, preneo je Kliks.

Iz Granične policije Republike Hrvatske istakli su da će se granični prelaz otvoriti tek kada se svi migranti sklone >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << s ovog lokaliteta.

Prema poslednjim informacijama danas bi za migrante trebalo da budu obezbeđeni autobusi kojim će biti prebačeni do novog prihvatnog centra Bira u Bihaću, a gde će imati bolje uslove od onih koji su im se nudili proteklih dana na lokalitetu Trnovi u Velikoj Kladuši, preneo je Tanjug.

Za sada nije poznato da li se migranti slažu s odlukom da budu prebačeni u Bihać, s obzirom da su njihovo odredište evropske zemlje, a ne prihvatni centri u BiH. 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.