Oka nismo sklopili; Vanredno u Priboju: Uništeni putevi i pokrenuta klizišta FOTO

Izvor: B92, 08.Jun.2023, 17:57

"Oka nismo sklopili"; Vanredno u Priboju: Uništeni putevi i pokrenuta klizišta FOTO

Priboj -- Duga i neprospovana noć je iza meštana pribojskih sela koja u pogođena katastrofalnim nevremenom.

Iako su strahovali, uspeli su nekako da odbrane svoje kuće, ali su njihovi prilazni putevi potpuno razoreni.

"Nismo oka sklopili čitavu noć, plašimo se novih padavina jer to bi za nas značilo pravu katastrofu. Od puta nije ostalo ništa, ali važno je da nisu potpuno poplavljene kuće", kažu za RINU meštani.

Sva raspoloživa mehanizacija od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jutros je na ugroženom području, a ono što pravi još veći problem jeste pokretanje odrona na pojedinim putnim pravcima koji su zatrpani i u prekidu.

"Usled jak teške situacije na delu teritorije opštine Priboj, tačnije u sedam mesnih zajednica proglašena je vanredna situacija. Ogromna šteta pričinjena je na putnoj infrastrukturi i na poljoprivrednom zemljištu. Formirana je i komisija koja će izaći na teren i evidentirati štetu. Imamo i ugroženih domaćinstava i činio sve što je u našoj moći da što brže i adekvatnije reagujemo, kako bi se situacija što pre realizovala", reka je Boris Mrdović iz Štaba za vanredne situacije u Priboju.

Najkritičnije stanje je na teritriji Kratova, Sastavaca, Novi Grad, Sjeverin, Sastavci, Knrjača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.