Ogroman požar probio liniju odbrane na jugu Australije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogroman požar probio liniju odbrane na jugu Australije

Australijske vlasti izdale su upozorenje građanima nakon što je ogroman požar probio liniju odbrane i progutao 20 kuća u blizini Sidneja.

Požar se raširio na prostoru od oko 400.000 hektara i kreće se prema Plavim planinama, popularnoj turističkoj destinaciji zapadno od Sidneja, preneo je BBC.

Za vatrogasnu službu to je veliki problem, jer se njeni pripadnici već bore sa više od 100 požara, a situaciju čini dramatičnom i prognoza vremena, jer se najavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bi temperatura mogla dostići rekordnih 50,7 stepeni, koliko je 1960. godine izmereno u Udnadati, na jugu Australije.

U požarima u Novom Južnom Velsu i Kvinslendu od septembra je poginulo šest osoba, a uništeno je više od 700 kuća.

Zbog ogromnog požara koji se širi, stanovnici Sidneja se već sedmicama bukvalno guše u dimu, a prema zvaničnim podacima vazduh u najvećem gradu Australije 22 puta je zagađeniji nego što propisi dozvoljavaju.

Građani se pozivaju da ne izlaze iz kuća ako ne moraju, a onima koji to ne mogu preporučuje se da ne hodaju bez zaštitne maske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.