Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogroman portret Žaka Brela na fasadi zgrade u jednom gradiću u Francuskoj

Džinovski portret poznatog belgijskog šansonjera Žaka Brela naslikan je na fasadi jedne zgrade od devet spratova u francuskom gradiću Vezul, koji je umetnik proslavio u istoimenoj pesmi.

Lice "Velikog Žaka" naslikan je žutom bojom sa blistavom zelenom pozadinom. Portret se nalazi u poznatoj četvrti grada na istoku Francuske.

Delo, visine 28 metara i 12 metara širine, naslikala je francuska umetnica Pink art roz, koja je potrošila 175 litara farbe.

"Brel >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je pevač svih generacije", rekla je umetnica.

Brel se smatra jednim od najvećih imena francuske šansone i čovekom koji je na sceni davao celog sebe.

Umetnik (1929-1978) svetski je poznat po pesmama "Ne me quitte pas", "Amsterdam", "Ces gens-la", "Mathilde", "Les vieux" koje su postale deo frankofone baštine. Tekstovi Brelovih pesama i danas ostavljaju snažan utisak.

Umetnik se okušao i u glumačkom poslu, a njegov najveći filmski uspeh je "L'emmerdeur" Eduara Molinara sa Linom Venturom iz 1973. Kao režiser snimio je filmove "Franc" i "Le Far West".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ogroman portret Žaka Brela na fasadi zgrade u jednom gradiću u Francuskoj (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2019

Džinovski portret poznatog belgijskog šansonjera Žaka Brela naslikan je na fasadi jedne zgrade od devet spratova u francuskom gradiću Vezul, koji je umetnik proslavio u istoimenoj pesmi...Lice "Velikog Žaka" naslikan je žutom bojom sa blistavom zelenom pozadinom. Portret se nalazi u poznatoj četvrti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.