Ognjanovići, dajte novac za bolnicu u Nišu

Izvor: Mondo, 12.Feb.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ognjanovići, dajte novac za bolnicu u Nišu"

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka pozvalo je roditelje Tijane Ognjanović da novac koji su dobili za njeno lečenje daju za izgradnju novog hematoonkološkog odeljenja u Nišu.

Foto: www.tijanaognjanovic.com

Predsednik Todor Mančić rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, organizovanoj povodom Svetskog dana dece obolele od raka, da je hematoonkološko odeljenje u Nišu najgore po svojim kapacitetima, po izgledu i lošim uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da je neophodno izgraditi novo.

On je naveo da bi izgradnjom jednog novog odeljenja trebalo da pokazati kako treba da izgleda planski napravljeno odeljenje u kome bi roditelji, u normalnim uslovima, sve vremi bili sa obolelom decom.

"Ovim putem bih pozvao Tijanine roditelje, ako ne znaju gde da ulože novac, da ulože u naš objekat", rekao je Mančić.

On je kazao da je Udruženje već apliciralo kod gradonačelnika Niša da dobiju dozvolu za izgradnju odeljenja i da je potrebno za početak te akcije 350.000 evra.

NURDOR će danas u 13 gradova u Srbiji organizovati akciju puštanja balona na kojima je ispisano "Setite se svaki dan", da će baloni koštati sto dinara, a da će prikupljen novac biti usmeren za izgradnju hematoonkološkog odeljenja u Nišu.

Poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević kazao je da je polovinu svog paušala danas uplatio za izgradnju tog odeljenja i pozvao i druge građane dobro volje da učestvuju u toj akciji.

On je rekao i da je Skupštini Srbije podneo predlog zakona koji precizira prava roditelja dece obolele od raka koji bi im omogućio da budu odsutni sa posla sve dok traje lečenje dece i rehabilitacija.

Milisavljević je naveo da važeći zakon dozvoljava roditeljima odustvo sa posla samo od četiri meseca iako lečenje raka traje mnogo duže.

Tijana Ognjanović umrla je 15. jula 2013. godine u Hjustonu, ne dočekavši operaciju transplantacije srca.

Za nju je skupljeno je 2,58 miliona evra, a za lečenje je potrošeno 1,1 miliona evra. Oprema koja je od ostatka novca kupljena za Institut za maju i dete koštala je nešto više od milion evra.

Na računima je ostalo još oko 400.000 evra.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.