Oglasio se RFZO: Država će pokriti troškove proteze za devojku ranjenu u masakru u Mladenovcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 18:25

Oglasio se RFZO: "Država će pokriti troškove proteze za devojku ranjenu u masakru u Mladenovcu"

Oglasio se RFZO povodom pokrenutnog prikljupljanja novca za protezu devojci ranjenoj u masakru.

Republički fond za zdravstveno osiguranje saopštio je da su sredstva za protezu za podlakticu devojci N.V. koja je ranjena u masakru u Mladenovcu 4. maja obezbeđena i da nema potrebe da se sakuplja novac u te svrhe.

Naime, ova reakcija je usledila nakon objava koje se ponovo šire društvenim mrežama, a u kojim se navodi da je pokrenuta akcija sakupljanja novca za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kupovinu proteze za N. V.

- Kao što je ranije najavila direktorka RFZO prof. dr Sanja Radojević Škodrić, država će pokriti sve troškove nabavke proteze koju lekari budu preporučili, te nema potrebe da bilo ko sakuplja novac za to i da ovu tragediju koristi za političke svrhe - saopštili su iz RFZO.

Podsećamo, u noći između 4. i 5. maja, dvadesetogodišnji Uroš Blažić je hicima iz automatskog oružja, ubio osam osoba, a četrnaest uranio u Duboni i Malom Orašju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.