Oglasio se MUP: Pratimo

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 08:43

Oglasio se MUP: Pratimo

MUP naložio je lokalnim samoupravama preduzimanje mera protiv nepogoda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno prati kretanje vremenskih nepogoda koje su zadesile zemlje u regionu i u skladu sa tim, kao i sa prognozama RHMZ-a, preduzima sve neophodne mere u cilju preventivnog delovanja na zaštiti od posledica obilnih padavina, kao i zaštiti stanovništva i njihove imovine.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sektora za vanredne situacije MUP Luka Čaušić prosledio je preko svih 27 organizacionih jedinica u Srbiji nalog za preduzimanje preventivnih i operativnih mera gradonačelnicima, predsednicima opština, kao i načelnicima upravnih okruga, u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi, materijalnih i kulturnih dobara.

U jugoistočnoj Srbiji i na KiM na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme, dok je u ostalom delu zemlje na snazi narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.