Oglasio se Kremlj: Izuzetno smo zabrinuti

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 13:08

Oglasio se Kremlj: Izuzetno smo zabrinuti

Situacija između Izraela i Palestine mora što pre da se vrati na miroljubiv pravac, izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ovde teško da je moguće nešto dodati na konstataciju koju je formulisalo naše ministarstvo spoljnih poslova. Izuzetno smo zabrinuti, smatramo da je ovo stanje potrebno što pre vratiti na miroljubivi prvac, jer je nastavak ovakvog nasilja, naravno, rizik za dalju eskalaciju sukoba", rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara, prenosi RIA Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ovo je velika opasnost za region, tako da smo izuzetno zabrinuti", ponovio je on.

Komentarišući procenu osnivača partije LDPR Vladimira Žirinovskog, da će se zbog velikog sukoba u Izraelu "zaboraviti na Ukrajinu", Peskov je rekao da Moskva preduzima sve neophodno da bi razumela situaciju koja preti da rasplamsa sukob na Bliskom istoku.

Prema Peskovu, Žirinovski je davao mnogo različitih izjava sa apsolutno tačnim analizama globalnih trendova i razvoju određenih međunarodnih događaja i procesa.

"Što se tiče toga da li će se ili neće zaboraviti na Ukrajinu, još jednom ponavljam da se naša specijalna vojna operacija nastavlja. Svi ciljevi će biti ostvareni", poručio je Peskov.

Govoreći o uticaju situacije u Izraelu na odnose Rusije i Hamasa, portparol Kremlja je rekao da je teško sada o tome govoriti, jer najpre situacija u regionu mora da izađe iz faze otvorenog rata.

"Sve što se tamo događa mora da izađe iz faze otvorenog rata. Dok je tamo goruća ratna faza, teško je govoriti o bilo čemu drugom", rekao je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.