Oglasio se Klinički centar zbog smrti trudnice; Suprug tvrdi da nije imala adekvatan tretman

Izvor: B92, 28.Apr.2021, 20:14

Oglasio se Klinički centar zbog smrti trudnice; Suprug tvrdi da nije imala adekvatan tretman

Jasmin Lisak, suprug Melihe Lisak, koja je preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, u potresnoj ispovesti je ispričao o njenim poslednjim danima.

Jasmin je, između ostalog, tvrdio da njegova supruga nije imala adekvatan tretman, da joj je po ulasku u bolnicu oduzet mobilni telefon, te da nakon što je preminula nije dobio njene nalaze i zdravstvenu knjižicu, piše Avaz.

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas su se oglasili saopštenjem. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Pacijentkinja M. L. je premeštena iz Kantonalne bolnice Zenica 12. aprila u kritičnom opštem stanju, životno ugrožena zbog kovid 19 infekcije. U dostupnoj medicinskoj dokumentaciji je evidentirano da je pacijentikinja primarno bila hospitalizovana u KB Zenica od 9. do 12. aprila 2021. Pre hospitalizacije u KB Zenica, takođe je lečena od strane infektologa zbog visoke temperature, produktivnog kašlja. U toku hospitalizacije u KB Zenica došlo je do pogoršanja opšteg stanja pacijentikinje. U izuzetno teškom opštem stanju u KCUS pacijentkinja je hospitalizovana u Posebni respiratorni centar KCUS 12. aprila 2021.godine u 12.30. ".

"Odmah po prijemu pacijentkinja je postavljena na respirator uz neinvazivnu isporuku kiseonika 50 l u minuti, te se saturacija popravila. U narednih nekoliko dana opšte stanje pacijentkinje u odnosu na prijem bilo je bolje. U toku boravka u PRC sprovodilo se kompleksno, intenzivno, reanimaciono lečenje uz multidisciplinarni tim uključujući i ginekologa. Tokom hospitalizacije u PRC urađen je i RTG pluća, koji evidentno prikazao obostranu upalu pluća."

"Dana 19. aprila 2021. godine u poslepodnevnim satima dolazi do naglog, dramatičnog pogoršanja opšteg stanja u smislu hemodinamske nestabilnosti i respiratorne insuficijencije, kada se pacijentikinja M. L. u 18,35 sati sedira, intubira i postavlja na kontrolisanu mehaničku ventilaciju. I pored svih reanimacionih mera nastupio je srčani udar i pacijentkinja je umrla u 21.15 sati 19. aprila 2021.godine."

"Duboko poštujući bol svake porodice koja je izgubila svog člana zbog kovid-19 infekcije, napominjemo da su svi pacijenti koji su hospitalizovani u KCUS zbog kovid -19 infekcije, upućeni iz drugih ustanova nakon što su sve terapijske opcije iscrpljene".

"Najveći broj pacijenata je došao u KCUS u krajnje teškoj fazi zbog kovid-19 bolesti nakon neuspešnog lečenja u raznim zdravstvenim ustanovama privatnim i javnim. Primajući takve pacijente bili smo svesni da će kod velikog broja ishod lečenja biti loš. Zahvaljujući predanom radu KCUS veliki deo tih pacijenata smo ipak spasili i otpušteni su na kućno lečenje. Svi lekari i ostalo osoblje KCUS-a uložili su ogroman trud u borbi protiv Covid- 19", navodi se u saopštenju KCUS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.