Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu o fotografiji spiska nakon tragedije u Ribnikaru

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 12:39

Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu o fotografiji spiska nakon tragedije u "Ribnikaru"

Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije zatražila je stav VJT u Beogradu da li se u radnjama načelnika PU Beograd Veselina Milića stiču obeležja krivičnog dela.

Naime, on je nakon tragedije 3. maja ove godine u OŠ "Vladislav Ribnikar", na konferenciji za novinare pokazao fotografiju naknadno pronađenog spiska.

Dopisom od 7. jula Više javno tužilaštvo u Beogradu je obavestilo SUK MUP Srbije da se u radnjama Milića ne stiču elementi nijednog krivičnog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz stvarne nadležnosti VJT u Beogradu, već eventualno osnovnog javnog tužilaštva.

VJT u Beogradu je SUK MUP Srbije uputilo da se obrati Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu radi dobijanja informacije da li se u konkretnom slučaju stiču elementi krivičnog dela Neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimaka, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VJT povodom objavljivanja spiska dece iz „Ribnikara“: Načelnik Veselin Milić nije počinio krivično delo iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva

Izvor: Danas, 02.Avg.2023

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu saopštilo je danas da je obavestilo Službu unutrašnje kontrole MUP-a Srbije da se u radnjama načelnika Policijske uprave za Grad Beograd Veselina Milića ne stiču elementi nijednog krivičnog dela iz stvarne nadležnosti VJT u Beogradu, već eventualno osnovnog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.