Oglasila se rođaka dečaka povređenog u Nišu: Staford je decu napao ISPRED UČIONICE, GDE SU BILI NASTAVNICI?

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2019, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasila se rođaka dečaka povređenog u Nišu: "Staford je decu napao ISPRED UČIONICE, GDE SU BILI NASTAVNICI?"

Pas je ušao u školu, popeo se na drugi sprat i naneo povredu jedanaestogodišnjaku

Rođaka mališana koji je danas zadobio najozbiljniju povredu prilikom upada staforda u OŠ "Njegoš" u Nišu tvrdi da deca nisu napadnuta u školskom dvorištu već ispred učionice na drugom spratu ove obrazovne ustanove.

Ona ističe da je ogorčena što se ova činjenica, kako smatra, prikriva. Navodi da niko od roditelja ne krivi rukovodsto škole, ali da žele da se sazna istina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Bliska sam rođaka jedanaestogodišnjeg dečaka kog je danas s leđa napao staford i naneo mu povredu. Da li se radi o ogrebotini ili ugrizu to će utvrditi sudski veštaci na osnovu medicinske dokumentacije, pa zato smatram da ni direktor škole nije nadležan da se izjašnjava ni o mehanizmu ni o prirodi povrede - kaže ona.

Ona dodaje da joj je dečak rekao kako ih je pas napao ispred učionice na drugom spratu škole, da su bili u panici, da su deca vrištala i pela se na klupe i stolice.

- Da napad nije bio nimalo bezazlen svedoči to što mu je skinuta patika a on oboren s leđa. Dete je pretrpelo psihičku traumu, ne govori ništa, gleda u jednu tačku - kaže ogorčena žena.

Dodaje da je nedopustivo to što se životinja našla na drugom spratu zgrade a da je niko nije zaustavio ni u dvorištu ni u ulazu škole.

- Školsko dvorište je dugo pedesetak metara, pas je bez ikakvih smetnji prošao taj prostor, ušao u školu i popeo se do drugog sprata. Postavljam pitanje, gde su bili dežurni nastavnici? Ne krivim direktora ali smatram da treba da se kaže kako je bilo ili treba da se ćuti - zaključuje ova žena.

Podsetimo, direktor škole Bojan Krstić kazao je da je jedno dete zadobilo ogrebotinu, a da druga dva učenika nisu imala nikakve povrede te da je psa zaustavio u holu zgrade namakavši mu omču napravljenu od kaiša svojih pantalona.

Hitna pomoć je saopštila da dva đaka imaju lakše povrede u vidu hematoma.

Protiv vlasnika psa Dmitra Z. komunalna milicija je podnela prijavu i zatražila kaznu od 6.000 dinara.

BONUS VIDEO: STRAŠNO! Kamenjem gađali pande u Zoološkom vrtu, jer im je bilo DOSADNO da ih gledaju dok spavaju (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.