Održan skup podrške Palestincima u Novom Pazaru

Izvor: Beta, 15.Maj.2021, 14:15

Održan skup podrške Palestincima u Novom Pazaru

 Nekoliko stotina gradjana okupilo se danas u centru Novog Pazara u znak podrške narodu Palestine, zahtevajući da se zaustavi nasilje u kojem je do sada poginulo više od 100 Palestinaca i obnove mirovni pregovori sa Izraelom.Okupljeni u pešačkoj zoni nosili su zastave Palestine, kao i transparente sa natpisima "Stop ubijanju dece", "Sačuvajmo Palestinu", "Sloboda za Palestinu" i "Stop izraelskom progonu Palestinaca".Skup podrške pod nazivom "Stop izraelskoj brutalnosti i arapskoj nesolidarnosti prema palestinskom narodu", organizovala je Sandžačka demokratska partija, a prisustvovali su mu i visoki funkcioneri te stranke, medju kojima i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.Odbornica SDP-a u Skupštini Novog Pazara Emira Kolašinac pozvala je sve aktere na geopolitičkoj sceni da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se obnovili pregovori, zaustavili sukobi i zaštitili životi civila, a naročito dece."Pozivamo Sjedinjene Američke Države da izbalansiraju pristup prema obema stranama, a arapske zemlje da ne zabijaju glavu u pesak i ne okreću ledja Palestincima zarad svojih kratkoročnih ekonomskih i političkih interesa. Pozivamo sve ljude da izraze solidarnost sa narodom Palestine, dignimo glas, jer treba biti tih kada deca spavaju, a ne kada umiru", poručila je Kolašinac.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skup podrške Palestincima u Novom Pazaru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Maj.2021

Nekoliko stotina građana okupilo se u subotu 15. maja, u centru Novog Pazara u znak podrške narodu Palestine. Okupljeni su nosili zastave Palestine i transparente sa natpisima "Stop ubijanju dece", "Sačuvajmo Palestinu", "Sloboda za Palestinu" i "Stop izraelskom progonu Palestinaca". Skup podrške...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Novi Pazar: Skup podrške za slobodu Palestine

Izvor: Danas, 15.Maj.2021

„Stop izraelskoj brutalnosti i arapskoj nesolidarnosti prema palestinskom narodu“ – naziv je skupa podrške narodu Palestine, danas održanom u centru Novog Pazara.

Nastavak na Danas...

U Španiji skup podrške Palestincima

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2021

Oko 2.500 ljudi okupilo se danas u centru Madrida u znak podrške Palestincima, usred sukoba izmedju palestinskog pokreta Hamas i izraelskih snaga bezbednosti, saopštila je španska policija i dodala da je skup mirno protekao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.