Održan sastanak Vučića i visokog komesara OEBS za nacionalne manjine: Srbija pridaje izuzetan značaj

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 17:22

Održan sastanak Vučića i visokog komesara OEBS za nacionalne manjine: "Srbija pridaje izuzetan značaj"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kairatom Abdrahmanovom.

Sa njim je razgovarao o položaju nacionalnih manjina u našoj zemlji.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da ambasador Abdrahmanov započinje svoje aktivnosti posetom Srbiji, budući da takva poseta ima i podsticajan karakter. "Srbija pridaje izuzetan značaj instituciji Visokog komesara OEBS za nacionalne manjine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa kojom već godinama ostvaruje kvalitetnu saradnju“, istakao je predsednik Vučić. On je dodao da ostajemo posvećeni zaštiti i kontinuiranom unapređenju individualnih i kolektivnih prava pripadnika nacionalnih manjina, te je izneo uspešne primere, ali i pitanja u kojima bi saradnja sa visokim komesarom i OEBS u celini mogla da doprinese napretku. Visoki komesar Abdrahmanov pozdravio je napore Srbije i naglasio da brojni zakoni i tela koja se bave ovom oblašću upravo ukazuju na značaj koji aktuelna Vlada Srbije pridaje pitanju položaja nacionalnih manjina. On je rekao da je Srbija primer dobrog dijaloga sa nacionalnim manjinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić sa Abdrahmanovim: Srbija primer dobrog dijaloga sa nacionalnim manjinama

Izvor: RTS, 16.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine Kairatom Abdrahmanovim, sa kojim je razgovarao o položaju nacionalnih manjina u našoj zemlji. . Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ambasador Abdrahmanov...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.