Izvor: RTS, 16.Jun.2021, 17:30

Vučić sa Abdrahmanovim: Srbija primer dobrog dijaloga sa nacionalnim manjinama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine Kairatom Abdrahmanovim, sa kojim je razgovarao o položaju nacionalnih manjina u našoj zemlji.
Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ambasador Abdrahmanov započinje svoje aktivnosti posetom Srbiji, budući da takva poseta ima i podsticajan karakter, navodi se u saopštenju.

"Srbija pridaje izuzetan značaj instituciji Visokog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komesara OEBS-a za nacionalne manjine, sa kojom već godinama ostvaruje kvalitetnu saradnju", istakao je Vučić.
Dodao je da ostajemo posvećeni zaštiti i kontinuiranom unapređenju individualnih i kolektivnih prava pripadnika nacionalnih manjina, iznevši uspešne primere, ali i pitanja u kojima bi saradnja sa Visokim komesarom i OEBS-om u celini mogla da doprinese napretku.
Visoki komesar Abdrahmanov pozdravio je napore Srbije i naglasio da brojni zakoni i tela koja se bave ovom oblašću upravo ukazuju na značaj koji aktuelna Vlada Srbije pridaje pitanju položaja nacionalnih manjina.
Naglasio je da je Srbija primer dobrog dijaloga sa nacionalnim manjinama.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić se sastao sa Visokom komesrom OEBS-a za nacionalne manjine

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine Кairatom Abdrahmanovim, i tom prilikom naglasio da Srbija pridaje "izuzetan" značaj toj instituciji sa kojom već godinama ostvaruje kvalitetnu saradnju, saopšteno je iz Predsedništva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.