Odrekli se po jedne plate da klinika dobije tri infuzione pumpe – primer članovima svih upravnih odbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2020, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odrekli se po jedne plate da klinika dobije tri infuzione pumpe – primer članovima svih upravnih odbora

Članovi Upravnog odbora Nacionalnog akreditacionog tela (NAT) odrekli su se jedne svoje mesečne naknade i od tog novca stižu iz Holandije tri infuzione pumpe za Infektivnu kliniku u Beogradu, gde se leče pacijenti zaraženi novim koronavirusom.

"Ovim našim gestom želimo da probudimo i ostale članove raznih upravnih odbora u Srbiji, da bi svako mogao jednu svoju mesečnu naknadu da donira za zdravstvo u Srbiji koje se bori sa COVID-19", kaže za Tanjug predsednik UO NAT prof. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sima Avramović.

Navodi da su na svom primeru osetili kako danas izgleda nabavka medicinske opreme na svetskom tržištu. Prvi predračun koji su dobili od proizvođača infuzionih pumpi iz Holandije bio je da pet uređaja košta 5.000 evra, a onda je stiglo obaveštenje da nema više tih aparata već da imaju na raspolaganju samo savremenije, ali i skuplje.

"Tako ćemo za 5.000 evra umesto pet pumpi dobiti tri", kaže prof. Avramović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.