Određen pritvor teroristi iz BiH

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 16:19

Određen pritvor teroristi iz BiH

Mirzi Kapiću, osumnjičenom da je počinio krivično delo terorizma određen je pritvor od najduže mesec dana od dana hapšenja ili do nove odluke Suda BiH.

Kako je saopšteno iz Suda BiH, određivanjem pritvora prihvaćen je predlog Tužilaštva BiH, koje je kao razloge navelo postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično delo terorizam.

Tužilac Dubravko Čampara je na ročištu rekao da je Tužilaštvo dobilo informacije da postoji pretnja od terorističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada o kojem se razgovaralo u onlajn komunikaciji i nakon toga je izvršen pretres i oduzeti su predmeti.

“Nama je bitno sa kim je Mirza Kapić komunicirao, ko su ti ljudi", kazao je Čampara i pojasnio da se radi o prvoj fazi istrage.

Čampara je, između ostalog, rekao da Tužilaštvo pretpostavlja da postoji još jedno nepoznato lice s kojim je osumnjičeni sarađivao u vezi s komponentama eksplozivne naprave.

Napomenuo je i da je Kapić povratnik iz Sirije, zbog čega je bio procesuiran, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja, te da postoji strah da “može doći do katastrofalnih posledica”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.