Određen pritvor Žuži i Mladenoviću

Izvor: RTS, 04.Avg.2010, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor Žuži i Mladenoviću

Pokrenuta istraga i određen pritvor do 30 dana Milošu Mladenoviću i Danilu Žuži, osumnjičenima za napad na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića.

Prvi osnovni sud u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana Milošu Mladenoviću i Danilu Žuži iz Beograda zbog sumnje da su napali novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića, izjavio je šef kabineta republičkog javnog tužioca Vlada Đorđević.

Posle saslušanja, istražni sudija doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rešenje o sprovođenju istrage protiv Mladenovića i Žuže zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanja sigurnosti, kao i kvalifikovani oblik nasilničkog ponašanja, precizirao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, za krivično delo ugrožavanja sigurnosti zaprećena je kazna od jedne do osam godina, a za krivično delo nasilničkog ponašanja od šest meseci do pet godina zatvora.

"Tužilaštvo još jednom ponavlja da se napadi na novinare neće tolerisati i da će se za izvršioce ovih krivičnih dela tražiti najstrože kazne", rekao je Đorđević.

Policija je Žužu (19) i Mladenovića (19) uhapsila juče. Oni su osumnjičeni da su 24. jula ove godine, u Glavnoj ulici u Zemunu, prilikom ulaska u autobus napali novinara Pančića.

Napadači su posle napada otrčali Glavnom ulicom u pravcu pozorišta ''Madlenijanum", a na pločniku stajališta autobusa pronađena je metalna šipka.

Uviđajna ekipa policijske stanice Zemun odvezla je Pančića u KBC Zemun, gde mu je ukazana lekarska pomoć i konstatovane lakše telesne povrede.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žuža i Mladenović u pritvoru

Izvor: Večernje novosti, 04.Avg.2010

Posle saslušanja, istražni sudija doneo je rešenje o sprovođenju istrage protiv Mladenovića i Žuže zbog sumnje da su izvršili krivično delo

Nastavak na Večernje novosti...

Osumnjičenima za napad na Pančića određen pritvor

Izvor: Studio B, 04.Avg.2010

Dvojici mladića osumnjičenim za napad na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića određen je pritvor do 30 dana ..Dvojici mladića osumnjičenim za napad na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića određen je pritvor do 30 dana i protiv njih je pokrenuta istraga, rekao je danas šef kabineta...

Nastavak na Studio B...

Osumnjičeni za napad na Pančića – u pritvoru

Izvor: Politika, 04.Avg.2010

Na Fejsbuk profilu jednog od uhapšenih, na dan kada je pretučen Teofil Pančić, napisano je: „Ako je osveta greh, mi u paklu gorećemo”..Prvi osnovni sud u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana Milošu Mladenoviću (19) i Danilu Žuži (18) iz Beograda, zbog sumnje da su napali...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.