Određen pritvor Žuži i Mladenoviću

Pokrenuta istraga i određen pritvor do 30 dana Milošu Mladenoviću i Danilu Žuži, osumnjičenima za napad na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića.

Prvi osnovni sud u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana Milošu Mladenoviću i Danilu Žuži iz Beograda zbog sumnje da su napali novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića, izjavio je šef kabineta republičkog javnog tužioca Vlada Đorđević.

Posle saslušanja, istražni sudija doneo je rešenje o sprovođenju istrage protiv Mladenovića i Žuže zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanja sigurnosti, kao i kvalifikovani oblik nasilničkog ponašanja, precizirao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, za krivično delo ugrožavanja sigurnosti zaprećena je kazna od jedne do osam godina, a za krivično delo nasilničkog ponašanja od šest meseci do pet godina zatvora.

"Tužilaštvo još jednom ponavlja da se napadi na novinare neće tolerisati i da će se za izvršioce ovih krivičnih dela tražiti najstrože kazne", rekao je Đorđević.

Policija je Žužu (19) i Mladenovića (19) uhapsila juče. Oni su osumnjičeni da su 24. jula ove godine, u Glavnoj ulici u Zemunu, prilikom ulaska u autobus napali novinara Pančića.

Napadači su posle napada otrčali Glavnom ulicom u pravcu pozorišta ''Madlenijanum", a na pločniku stajališta autobusa pronađena je metalna šipka.

Uviđajna ekipa policijske stanice Zemun odvezla je Pančića u KBC Zemun, gde mu je ukazana lekarska pomoć i konstatovane lakše telesne povrede.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара