Odluka Pupovca nije dobra

Izvor: B92, 18.Nov.2018, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odluka Pupovca nije dobra"

Odluka predsednika Srpskog narodnog veća Milorada Pupovca da na memorijalnom groblju u Vukovaru položi venac za stradale Hrvate nije dobra.

To je ocenio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta i dodao da takva odluka neće doprineti uspostavljanju boljih odnosa između Srba i Hrvata u Vukovaru i u Hrvatskoj.

Prema rečima Linte, za izgradnju boljih odnosa potrebno je da se ispune barem tri preduslova, od kojih je prvi da Hrvatska prizna srpske žrtve i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im oda jednaku počast kao i hrvatskim žrtvama.

"Drugo, potrebno je da Hrvatska dozvoli i pomogne da se u Vukovaru izgradi Spomen obeležje za stradale Srbe u tom gradu i okolini. Treće, Hrvatska treba da procesuira bivše pripadnike hrvatskih paravojnih formacija koji su počinili brutalne zločine nad Srbima u Vukovaru i okolini tokom 1991. godine", ističe se u pisanoj izjavi Linte.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.