Odlučna borba protiv terorizma

Izvor: B92, 15.Feb.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odlučna borba protiv terorizma"

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je da je neophodna odlučnost u zajedničkoj borbi protiv terorizma.

On je to izjavio u Kopenhagenu, dan nakon dva napada u glavnog gradu Danske.

"Zajedno smo u ovom periodu i izražavamo svoju solidarnost s danskim prijateljima. Opasnost još postoji u Evropskoj uniji ali smo odlučni da se zajedno borimo protiv terorizma", rekao je Kaznev, čija je zemlja prva reagovala posle napada u Kopenhagenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kaznev je rekao da se "ista mržnja širi u evropskim prestonicama", aludirajući na napade 7. januara u Parizu kada je ubijeno 17 osoba.

Meta prvog napada u Kopenhagenu bio je kafe Kulturnog centra "Krudttonden", gde je u toku bila tribina o religiji i slobodi govora. Tada je ubijena jedna osoba, a tri policajca su ranjena.

U drugom napadu, ispred sinagoge u centru Kopenhagena, vatrenim oružjem je ubijen jedan Jevrejin, koji je obezbeđivao proslavu u sinagogi, a dva policajca lakše su ranjena.

Osoba, za koju se sumnja da je napadač i da je džihadista, ubijena je rano jutros.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.