Nedelja, 15.02.2015.

18:03

"Odlučna borba protiv terorizma"

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je da je neophodna odlučnost u zajedničkoj borbi protiv terorizma.

Izvor: Beta/AFP

Default images
Foto: Beta/AP

On je to izjavio u Kopenhagenu, dan nakon dva napada u glavnog gradu Danske.

"Zajedno smo u ovom periodu i izražavamo svoju solidarnost s danskim prijateljima. Opasnost još postoji u Evropskoj uniji ali smo odlučni da se zajedno borimo protiv terorizma", rekao je Kaznev, čija je zemlja prva reagovala posle napada u Kopenhagenu.

Kaznev je rekao da se "ista mržnja širi u evropskim prestonicama", aludirajući na napade 7. januara u Parizu kada je ubijeno 17 osoba.

Meta prvog napada u Kopenhagenu bio je kafe Kulturnog centra "Krudttonden", gde je u toku bila tribina o religiji i slobodi govora. Tada je ubijena jedna osoba, a tri policajca su ranjena.

U drugom napadu, ispred sinagoge u centru Kopenhagena, vatrenim oružjem je ubijen jedan Jevrejin, koji je obezbeđivao proslavu u sinagogi, a dva policajca lakše su ranjena.

Osoba, za koju se sumnja da je napadač i da je džihadista, ubijena je rano jutros.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: