Odlučeno: Bez troškova za ličnu kartu sa čipom

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučeno: Bez troškova za ličnu kartu sa čipom

Građani će ubuduće biti oslobođeni troškova za izdavanje lične karte sa čipom u pojedinim slučajevima, odlučila je Vlada Srbije na predlog MUP.

Reč je o slučaju kada se upisuje adresa prebivališa za ulice koje prethodno nisu imale naziv i kućni broj, a odluka će se odnositi na izdavanje i trajnih ličnih karata.

"U slučaju da je potrebno upisati adresu prebivališta, zato što je nekoj ulici dodeljen naziv ili kućni broj, građani koji poseduju ličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kartu bez čipa moći će da dobiju novu sa čipom i to bez plaćanja bilo kakvih troškova", navodi se u saopštenju MUP.

Građanima koji poseduju ličnu kartu sa čipom podatak o nazivu ulice i kućnog broja biće unet u čip, bez promene obrasca lične karte i takođe bez plaćanja takse ili naknade.

Zaključkom koji je Vlada usvojila na današnjoj sednici svi troškovi padaju na teret budžeta Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.