PALA ODLUKA: Nema više taksi za izdavanje ličnih karata!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PALA ODLUKA: Nema više taksi za izdavanje ličnih karata!

Na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova danas je na sednici Vlade Srbije usvojen zaključak kojim se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata.

Na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova danas je na sednici Vlade Srbije usvojen zaključak kojim se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata, u slučaju kada se upisuje adresa prebivališta nakon utvrđivanja naziva ulica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kućnih brojeva za one ulice koje prethodno nisu imale naziv ili kućni broj.

U slučaju SMRTI supružnika, pravo na 100 odsto ISPLATE iz PIO fonda imate pod sledećim uslovima

U slučaju da je potrebno upisati adresu prebivališta, zato što je nekoj ulici dodeljen naziv ili kućni broj, građani koji poseduju lične karte bez čipa moći će da dobiju nove lične karte sa čipom, bez plaćanja bilo kakvih troškova, navodi se u saopštenju policije.

Građanima koji poseduju ličnu kartu sa čipom podatak o nazivu ulice i kućnog broja biće unet u čip, bez promene obrasca lične karte i bez plaćanja bilo kakve takse ili naknade.

SNEG JOŠ PADA U BEOGRADU, a evo kada će KONAČNO STATI

Usvajanjem ovog zaključka svi troškovi padaju na teret budžeta Republike Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ovom slučaju građani više NEĆE PLAĆATI izdavanje nove lične karte

Izvor: Blic, 24.Jan.2019

Građani Srbije će biti oslobođeni plaćanja troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata, u slučaju kada se upisuje adresa prebivališta nakon utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva za one ulice koje prethodno nisu imale naziv ili kućni broj.

Nastavak na Blic...

Građani će moći besplatno da menjaju lična dokumenta sa novim adresama

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2019

Građani koji zbog promene naziva ulice ili kućnog broja, i upisivanja nove adrese prebivališta moraju da menjaju lične karte, moći će to da urade besplatno, odlučeno je danas na sednici Vlade...Kako je ranije procenilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, oko tri miliona građana živelo je na takozvoj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ako ulica promeni ime, troškove izdavanja lične karte sa čipom snosi država

Izvor: 025info.rs, 25.Jan.2019, 10:50

Na sednici Vlade Srbije, koja je održana 24. januara, na predlog Ministarstva untrašnjih poslova, usvojen je zaključak kojim se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata. Ovo važi u slučaju kada se upisuje adresa prebivališta nakon utvrđivanja...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.