Odloženo suđenje optuženom za krađu testova

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje optuženom za krađu testova

Suđenje mašinisti roto-štampe Igoru Stamenkoviću, optuženom za krađu testa iz matematike za malu maturu, odloženo je u Višem sudu u Beogradu za 22. novembar.

Suđenje je odloženo zbog izostanka Stamenkovića, koji se razboleo.

Nakon suđenja u ovom mesecu sud je kao naredni termin za suđenje odredio 11. decembar.

Stamenković je inače na početku suđenja negirao da je ukrao test iz matematike, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi ga upotrebio umesto tolet-papira, nakon što mu je pozlilo od hrane.

Optužnicom se tereti za krivično delo povrede tajnosti podataka u sticaju s krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je, uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su ga oni, uz pomoć društvene meeže "instagram" delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom na to da su testovi iz matematike bili razotkriveni, odloženo je polaganje testa iz matematike za dva dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.