Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću zbog njegovog zdravstvenog stanja

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 12:18

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću zbog njegovog zdravstvenog stanja

Odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Novo ročište zakazano je za 20. mart.

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević obavestio je Viši sud da njegov branjenik ne može da dođe na današnje suđenje, jer se oporavlja od dve operacije. Jakovljević je priložio i medicinsku dokumentaciju za Aleksića.

Tužilac je tražio veštačenje i psihičko i fizičko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi se utvrdilo da li Aleksić može da prisustvuje daljem toku suđenja.

Jakovljević je rekao da će se Aleksić verovatno oporavljati do maja, ali je sudija ipak zakazao suđenje za mart i rekao Jakovljeviću da obaveštava sud o Aleksićevom stanju.

Ispred suda kao i pred prethodna suđenja nalaze se građani sa transparentima na kojima su ispisane poruke podrške glumici Mileni Radulović i ostalim oštećenima.

Prethodno suđenje je takođe odloženo zbog Aleksićevog zdravstvenog stanja.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću

Izvor: Danas, 20.Feb.2024

Suđenje profesoru glume Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za seksualno zlostavljenje četiri polaznice svoje škole, odloženo je zbog zdravstvenih problema optuženog.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.