Odlične vesti: Najveći hidroavion na svetu danas poleteo prvi put (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2017, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlične vesti: Najveći hidroavion na svetu danas poleteo prvi put (FOTO)

Leteo je skoro sat vremena

Najveći hidroavion na svetu kineski "AG600" obavio je danas svoj prvi let, javili su kineski mediji.

Kineska novinska agencija "Sinhua" javila je da je avion pod nazivom "Kunlong" poleteo iz grada Žuhaj i da se vratio nakon skoro jednosatnog leta.

Avion ima raspon krila od 38,8 metara i četiri turbo-motora, nosivisti je 50 osoba, a u vazduhu može da ostane 12 časova.

BBC News - AG600 Kunlong, world's largest amphibious >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plane, in maiden China flight https://t.co/Fkl8tuE1be

— Naveed Kapadia (@Captain737NG) December 24, 2017

- Uspešan prvi let Kinu čini jednom od nekoliko zemalja koje mogu da proizvode velike amfibiozne avione - rekao je glavni dizajner Huang Lingkaj.

Amfibiozna letelica ima vojne namene ali će biti korišćena i za gašenje požara i operacije spasavanja na moru. Kineski državni mediji navode da je do sada stiglo 17 narudžbina za proizvodnju ovog hidroaviona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.