Odgovor Ljubljane iduće sedmice

Izvor: RTS, 06.Maj.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor Ljubljane iduće sedmice

Ljubljana će do kraja iduće nedelje poslati Evropskoj komisiji odgovor na predlog evropskog komesara Olija Rena za rešenje slovenačko-hrvatskog graničnog spora, najavio je premijer Slovenije Borut Pahor.

Premijer Slovenije Borut Pahor izjavio je da će Ljubljana do kraja iduće sedmice poslati Evropskoj komisiji odgovor na predlog evropskog komesara Olija Rena za rešenje slovenačko-hrvatskog graničnog spora.

Predsednici slovenačkih parlamentarnih stranaka odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su danas da je za odgovor Evropskoj komisiji na predlog komesara Rena potrebno još vremena, izjavio je Pahor.

Kako je rekao, predsednici stranaka su bili "blizu saglasnosti, ali to nije dovoljno da kažemo da je današnji sastanak bio dovoljan i da slovenačka politika ima jedinstveno mišljenje u pogledu obima primedbi koje će dati Evropskoj komisiji".

"Dogovorili smo se o najvažnijem, a sada se radi o obimu primedbi koje ćemo dati i zato ocenjujemo šta bi u datom trenutku bilo najvažnije s obzirom na status tog procesa", objasnio je Pahor.

Prema njegovim rečima, nekoliko dilema još ostaje i Slovenija ima pravo da u odgovarajućem roku te dileme do kraja raščisti.

Saglasanost predsednika stranaka o potrebnim dopunama Renovog predloga Slovenija će pokušati da postigne na novom sastanku nakon još nekoliko dana savetovanja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.