Ode Soljuz sa troje astronauta ka MKS

Izvor: Mondo, 24.Nov.2014, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ode Soljuz sa troje astronauta ka MKS

Ruska kapsula "Sojuz" sa troje astronauta iz Rusije, SAD i Italije, poletela je ka Međunarodnoj kosmičkoj stanici (MKS).

Foto: Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky, File

Kapsula je lansirana pred zoru, oko tri ujutru po lokalnom vremenu u ponedeljak, s kosmodroma u Bajkonuru u Kazahstanu.

U kapsuli se nalazi ekipa misije MKS-43 - Anton Škaplerov ("Roskosmos"), Samanta Kristofereti (ESA/Italija) i Teri Virts (NASA).

Letelica će se spojiti sa svemirskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stanicom otprilike šest sati posle poletanja, a posada će se tamo pridružiti grupi od troje astronauta, koju čine Aleksandar Samokutjajev, Jelena Serova i Bari Vilmor.

Ovo će biti prvi put u 16-godišnjoj istoriji stanice da se na njoj, u dugoročnoj misiji, istovremeno nalaze dve žene, prenose agencije.

Uz to, Samanta Kristofereti je prva žena astronaut iz Italije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Soljuz dovezao troje astronauta ka MKS

Izvor: Mondo, 24.Nov.2014

Ruska kapsula Sojuz sa troje astronauta iz Rusije, SAD i Italije, bezbedno je sletela na Međunarodnu kosmičku stanicu (MKS), saopštila je NASA...Foto: Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky, File..U kosmičku laboratoriju stigli su prva žena astronaut iz Italije Samanta Kristofeti, ruski kosmonaut Anton Škaplerov...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.