Sojuz lansiran ka svemirskoj stanici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sojuz lansiran ka svemirskoj stanici

Ruska letelica Sojuz lansirana je ka Međunarodnoj svemirskoj stanici s kosmodroma u Bajkonuru s astronautima iz Rusije, SAD i Italije.

Posle šest sati leta Sojuz će stići na stanicu gde će se novi astronauti pridružiti postojećoj posadi, čime će drugi put u 16-godišnjoj istoriji na Međunarodnoj svemirskoj stanici u dužoj misiji biti dve žene.

U 3.00 u ponedeljak po lokalnom vremenu (23.00 u nedelju po srednjoevropskom) s Bajkonura su krenuli Anton Škaperov, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Teri Vits iz NASA i Italijanka Samanta Kristoforeti iz Evropske svemirske agencije.

Na Međunarodnoj svemirskoj stanici je već Ruskinja Elena Serova.

Kristoforeti (37) je pilot lovačkih aviona i kapetan u italijanskom ratnom vazduhoplovstvu. Serova (38), raketni je inženjer i nalazi se u orbiti od kraja septembra.

Pre Kistoforeti i Serove na stanici su zajedno bile dve Amerikanke 2010. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sojuz se uputio ka Međunarodnoj svemirskoj stanici

Izvor: 24sata, 24.Nov.2014

Ruska letelica Sojuz lansirana je ka Međunardnoj svemirskoj stanici s kosmodroma u Bajkonuru s astronautima iz Rusije, SAD i Italije...Posle šest sati leta Sojuz će stići na stanicu gde će se novi astronauti pridružiti postojećoj posadi, čime će drugi put u 16-godišnjoj istoriji na Međunarodnoj...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.