Odbor: Neakademsko ponašanje Malog u izradi doktorata; Mali: Interesuje me budžet, o doktoratu u narednim danima

Izvor: Večernje novosti, 21.Nov.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor: Neakademsko ponašanje Malog u izradi doktorata; Mali: Interesuje me budžet, o doktoratu u narednim danima

Znam koliko znam, znam da to nisam uradio, a to što nekom ova tema znači iz političkih razloga, to ne mogu ni da komentarišem, rekao je ministar finansija Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na sednici, održanoj u četvrtak, preinačio je odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka i jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije. Kako je navedeno u saopštenju Odbora Mali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u disertaciji "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji", odbranjenoj na FON-u 2013. godine, učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike. Zauzet je stav da je u delu disertacije "doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navodenja imena tih autora".Pročitajte još - Mali: Radim ono u šta verujem, a doktorat bih najradije pocepao "Odbor za profesionalnu etiku je konstatovao da predloženu meru javne osude dekan FON nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana fakulteta", navodi se u saoštenju. Odbor za profesionalnu etiku dostaviće konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi "postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi". MALI: INTERESUJE ME BUDžET, O DOKTORATU U NAREDNIM DANIMA Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je u četvrtak povodom odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da je za njega danas tema Predlog budžet za 2020.godinu i dodao da će o doktoratu govoriti u narednim danima. “Znam koliko znam, znam da to nisam uradio, a to što nekom ova tema znači iz političkih razloga, to ne mogu ni da komentarišem. U svakom slučaju u narednih nekoliko dana ću se obratiti i na tu temu, a sada, da budem iskren, interesuje me budžet Srbije i da se pozabavim onim za šta sam plaćen od građana Srbije”, rekao je Mali za Tanjug.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbor za etiku UB: Mali prekršio član Kodeksa o plagiranju – šta sada

Izvor: Danas, 21.Nov.2019

FonetSumnje u doktorat Siniše Malog – koji je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine – pojavile su se u junu 2014. Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jednoglasno je utvrdio da je ministar finansija Siniša Mali učinio povrede iz člana 22. Kodeksa etičke profesionalne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.