Odbijeni senatori su znali da su na crnoj listi

Izvor: B92, 28.Avg.2019, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odbijeni senatori su znali da su na crnoj listi"

Moskva -- Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u sredu da su dva senatora SAD znali da su na crnoj listi zvaničnika kojima je zabranjeno da uđu u Rusiju.

Senatori su prethodno tvrdili da su im odbijene vize.

Portparolka ministarstva Marija Zaharova rekla je novinarima da su senatori Ron Džonson i Kris Marfi "znali veoma dobro da se nalaze na listi".

Ona je dodala da je lista sastavljena kao odgovor SAD zbog njihovih "neosnovanih restrikcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv velikog broja članova Saveta Federacije", članova gornjeg doma parlamenta.

Marfi i Džonson su jaki kritičari Rusije i zagovornici daljih sankcija Moskvi. Ruska ambasada u Vašingtonu objavila je na društvenoj mreži "Tviter" da je Džonson imao "rusofobično ponašanje" i da nije aplicirao za vizu u njihovoj ambasadi. Kasnije su dodali da se isto odnosi i na Marfija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.